El govern espanyol fa el ridícul negant que ens trobem davant d'un rescat en tota regla

Davant d'aquesta situació Rovira assegura que Catalunya té dues opcions, o més submissió econòmica a l'Estat o donar el primer pas cap a la República Catalana amb la hisenda pròpia.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, assegura que 'el Govern espanyol fa el ridícul negant que ens trobem davant d'un rescat i d'una intervenció en tota regla per part de la UE'. Rovira ha explicar que 'Rajoy intenta maquillar els fets i ho fa enganyant els catalans i catalanes tal i com va fer Zapatero en el seu moment negant la crisi econòmica.'

Davant d'aquesta situació Rovira assegura que 'Catalunya té dues opcions, o més submissió econòmica a l'Estat o donar el primer pas cap a la República Catalana amb la hisenda pròpia'.

La secretaria general d'ERC ha demanat que comparegui l'eurogrup i ens expliqui com ens afecta aquest rescat i quines condicions ha imposat a l'Estat espanyol: Rovira ha preguntat 'qui pagarà la factura? Els catalans i les catalanes? com afectaran aquestes mesures a la nostra quotidianitat, perquè de ben segur que comportarà més espoli fiscal i més espoli social. Cal saber què implicaran aquestes mesures , si hi haurà reducció de les pensions, si hi haurà nous impostos, si s'augmentarà l'IVA...' Rovira assegura que 'cal transparència i claredat i volem que la UE ajudi a prendre decisions econòmiques amb racionalitat i criteris econòmics i no basades en l'orgull nacionalista espanyol com fins ara i que han portat per exemple a milions dilapidats en quilometres d'alta velocitat que no van enlloc'.

Des d'ERC també es demana al govern de la Generalitat i al president Mas que lideri, que es posi en contacte amb l'eurogrup que expliqui la realitat catalana i com ens en sortiríem si fóssim la República catalana. Rovira ha explicat que 'cal que el govern català en aquest context d'intervenció tingui la capacitat de reorientar les mesures que s'emprenguin en favor del nostre país i que el crèdit que arribi a Catalunya es destini a les PIME, als emprenedors, a reactivar l'economia'.

Rovira ha deixat ben clar que 'cal depurar responsabilitats perquè som en aquest punt arran de les decisions que han pres responsables econòmics, polítics, gestors i cal investigar a fons'.

La secretària general d'ERC ha reblat que 'estem davant d'un moment històric i hem de triar entre més submissió econòmica, més espoli fiscal i més espoli social o bé decidir nosaltres mateixos que fem amb els recursos que generem i fer el que seria sens dubte el primer pas cap a la república catalana, la hisenda pròpia.'