Simó: La sentència sobre el català del Tribunal Suprem prové d’una minoria, romanalla franquista, que vol guanyar als tribunals el que no ha guanyat a les urnes’

La portaveu parlamentària d’Esquerra, Anna Simó, ha denunciat el ‘nou episodi d’un atac constant al model d’escola catalana que forma part d’una estratègia organitzada que pretén qüestionar aquest model judicialitzant-lo’. Simó ha explicat que ‘aquests atacs venen d’una minoria judicial que són una romanalla franquista i que pretén guanyar per la via dels tribunals el que no ha guanyat a les urnes’.

La portaveu d’ERC ha destacat que la LEC i l’Estatut són llei, i en el segon cas Llei orgànica, i només el Parlament i el Tribunal Constitucional les pot canviar i que, per tant el Tribunal Suprem, s’ha tornat a excedir en les seves competències. Davant d’aquest nou atac al model d’escola catalana Simó ha fet una ‘crida a la consellera d’Ensenyament del Govern, Irene Rigau a ser proactiva, recórrer la sentència i actuar amb contundència no acatant-la, i que de manera immediata faci arribar per escrit instruccions clares que no deixin la trinxera educativa dels docents i els equips directius dels centres sense unes instruccions clares a seguir’.

Simó ha instat el Govern a recórrer la sentència de manera immediata deixant clar que no l’acatarà i fer valer les seves competències en matèria curricular i d’ordenació educativa regulades a la LEC i a l’Estatut. Simó ha reclamat al Govern que no es doni per al·ludit pel que fa a l’anul·lació del català com a llengua vehicular docent i de comunicació en el segon cicle d’educació infantil de 3 a 6 anys; que digui que no acatarà la separació d’alumnes per raó de llengua per centres ni grups, que en cap cas acatarà l’anul·lació de la immersió lingüística, que tampoc acatarà l’anul·lació de l’acollida lingüística en català a l’alumnat nouvingut ni deixar sense efecte els plans lingüístics de centre.

Simó assegura que ‘els excessos dels tribunals espanyols han sobrepassat les seves atribucions, perquè no poden modificar una voluntat del legislador, el Parlament de Catalunya, ni una voluntat social majoritària. En el moment que s’ataqui la LEC quan el TC resolgui el recurs presentat pel PP ja estaríem parlant d’una altra cosa malgrat que la consellera digui que ja ens hi trobarem quan s’escaigui. Simó ha recordat que CiU governa amb el suport del PP i que ha d’exigir al PP que retiri el recurs contra la LEC' i que 'l’obligació d’un governant i del Parlament és anticipar-se a allò que sabem que pot venir i, per tant, demanem novament que des del Departament d’Ensenyament es preparin les mesures per quan es produeixi la sentència sobre la LEC’. La portaveu d’ERC ha insistit també que ‘els que munten l’estratègia contra el català no els interessa en absolut la cohesió social ni la inclusió social i tenen molt clar que la llengua pròpia és el nervi de la nació’.

Simó ha anunciat que ERC es sumarà a totes les accions que convoqui la Plataforma unitària SomEscola.cat