Simó: 'Wert és una mostra de l'identitarisme espanyol, el que importa és espanyolitzar, sigui amb l'AVE o amb el currículum escolar'

La portaveu d'ERC, Anna Simó, ha respost les declaracions del ministre Wert sobre la voluntat del govern espanyol d'espanyolitzar els escolars catalans dient que 'no són unes afirmacions que se’m facin estranyes. Aquest és l’identitarisme espanyol del PP i l’objectiu de construcció d’una nació amb calçador tant en l'educació com en les infraestructures: no importa tant l’eficàcia o l’eficiència o l’objectiu raonable de cada política pública sinó espanyolitzar, sigui amb l'AVE sigui amb el currículum escolar'.

Simó ha fet notar que 'la cara més adoctrinadora i colonitzadora del ministre Wert ha hagut de manifestar-se precisament a les vigílies del 12 d’octubre d’infausta memòria per als ‘descoberts’ evangelitzats i adoctrinats d’Amèrica'. La portaveu nacional d'ERC ha deixat ben clar que 'per ERC l'objectiu de l'escola catalana és crear ciutadans cultes, lliures i preparats i treballar per a la igualtat d’oportunitats, la cohesió social, el progrés econòmic i el coneixement. I sí, una societat més educada és una societat més lliure'.

Anna Simó assegura que 'un PP amb majoria absoluta pot fer lleis orgàniques recentralitzadores i homogeneïtzadores com la que ara es tramitarà al Congrés, imposant currículum, model lingüístic i el que vulguin. Però davant d'això hi ha de trobar la insubmissió. Van tard, però no els regalem temps perquè puguin dur-ho a la pràctica, la pròxima legislatura ha de ser la legislatura del referèndum'.

Etiquetes