Tardà: ‘No pot ser que per faltes administratives hi hagi gent a la garjola’

Els diputats d’ERC-RCat-Catalunya Sí, Alfred Bosch i Joan Tardà, han visitat el CIE de la Zona Franca aquest dijous. Després de la visita, Tardà ha explicat que ‘ha costat Déu i ajuda arribar al dia d’avui, fins i tot hem hagut de demanar empara al president del Congrés’ i ha afirmat que, tot i la visita, ‘encara hi queda una llacuna, que és no permetre la visita al Síndic de Greuges ni la de les ONG d’ofici’.

Tardà ha afegit que el CIE permet que ‘un percentatge de persones sense antecedents penals i judicials estigui tancada per aquesta situació administrativa irregular, i això no es pot permetre’ i ha denunciat que ‘no tenim notícia del nou reglament que regeix els CIE i el Govern no ens ha convocat per a res, ni per a parlar-ne’.

El diputat considera que ‘els fets ens han donat la raó i s’ha demostrat que és una vergonya que amb la darrera modificació de la Llei d’estrangeria s’hagi ampliat l’internament a 60 dies, perquè la mitjana és de 30 dies d’internament’ i ha anunciat que ‘en aquesta visita, s’ha arribat a l’acord per a impulsar iniciatives conjuntes amb les esquerres per a evitar que gent sense antecedents estigui tancada’.

Etiquetes