Terricabras insta a la unitat d'acció al Parlament Europeu en defensa del 9N

El candidat d'Esquerra Republicana-Nova Esquerra Catalana-Catalunya Sí, Josep-Maria Terricabras, ha instat aquest matí a tots els partits que han donat suport a la consulta del 9N que apostin per 'enfortir i aprofundir en la unitat d'acció al Parlament Europeu com ja s'havia fet en anterior mandats'. Terricabras ha assegurat que 'la unitat d'acció al Parlament Europeu ens farà més forts. Tots hem de ser dignes representants de la Via catalana a Europa'. I ha afirmat que 'a Europa els diputats d'ERC-NECat serem els homes del President, i de tot el poble de Catalunya, de la via catalana, en el procés de naixement del nou país. El candidat ha posat com exemple el treball conjunt que van fer durant la passada legislatura Oriol Junqueras (ERC), Ramon Tremosa (CiU), Raül Romeva (ICV-EUiA), Maria Badia (PSC) i Raimon Obiols (PSC).

Terricabras ha anunciat que 'promocionarem les solucions jurídiques i polítiques respecte el buït legal existent actualment, per a l'ampliació interna i la incorporació automàtica de Catalunya a la UE, configurats per ciutadans i territoris prèviament europeus. Omplirem el buit jurídic existent en els Tractats europeus' i ha reclamat 'articular una xarxa de suports internacionals al procés en l'àmbit de la societat civil paneuropea, la classe política, i d'observadors qualificats del referèndum del 9N'.

Preguntat sobre l'incident d'ahir del ministre Montoro, Terricabras ha mostrat el seu rebuig: 'estic absolutament en contra; no sóc partidari de cap tipus de violència, ho trobo horrorós', ha afirmat i ha afegit que 'després de lamentar i condemnar, no s'han de treure conseqüències terribles', ja que considera que es tracta d ''un fet aïllat'.